Jag vet att vattenmolekyler har ett elektronpar över(från syreatomen) som inte ingår i den kovalenta(polära kovalenta) bildningen med vätena. Elektronerna är ju självklart negativt laddade och borde väl attrahera vätet i heptanet som på bilden? Alltså vätena i heptanet är ju längt ut och borde väl attraheras? Eller ska jag tolka detta som att heptanmolekylen är opolär, alltså att vätena inte har en laddning och därför inte attraheras? Heptanmolekylen verkar ju vara symmetrisk. Heptanmokekylen:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/Strukturformel_Heptan.png
Sedan så säger dem att etanol innehåller en OH-grupp, dvs syre som är mer elektronnegativt än väte. Är det då så enkelt att syreatomen kommer attrahera elektronparet mer och väteatomen blir positivt laddad och attrahas av det fria elektronparet på syreatomen i vattenmolekylen?
Sedan en rörig grej med metallbildning. Jag förstår grunderna, dock har jag nyss läst om jonbildning, jonförening osv. Enligt dem beskrivningarna krävs det ju något som tar emot valenselektronerna från ex en alkalimetall. Hur kan valenselektronerna helt plötsligt bara börja bilda ett moln runt de (nu) positivt laddade atomerna i metallbindningen?
Jag hette tidigare addhd