Först och främst!En lysdiod *drar* inte 20 mA, den *tål* 20 mA!
Den drar den ström du låter den dra, kopplar du den direkt till en spänningskälla som i exemplet här 3,3 V (om det då är en spänningskälla som klarar av att lämna mer säg en oändligt stor ström, eller helt enkelt mer än 20mA), så kommer du bara att elda upp lysdioden.
Anledningen till detta är att lysdioden enbart har en fast framspänning, den är inte resistiv. Matar du på en spänning så stor eller större än framspänningen (nämnda 2 V) så kommer den teoretiskt (i den "ideala" världen) att dra en oändligt stor ström och brinna upp direkt. I verkligheten är det inte *riktigt* sant, vrider du på spänning försiktigt upp till 2V kan du lyckas att pricka in rätt ström ändå, men det är inget bra sätt att jobba då du inte vet vad som händer om du gör så.
Det som ska göras är att dimensionera ett strömbegränsningsmotstånd, och det ska du alltid göra när du pysslar med små lysdioder (med ytterst få undantag). Detta görs medelst ohms lag.
U=R*I
U = Spänning, dvs. spänningsfall över motståndet.
R = Motståndet du ska räkna ut.
I = Strömmen genom motståndet och lysdioden.
Spänningsfallet över motståndet är den spänning du matar med (3,3 V) minus lysdiodens framspänningsfall (2 V), alltså 3,3-2=1,3 V.
Strömmen du vill ha genom lysdioden är 16 mA, MEN, det är max vad din spänningskälla (vågar man gissa på en mikrokontroller av något slag, en Raspberry Pi måhända?) tål att lämna. Max-värden inom elektroniken ska man hålla sig UNDER, inte exakt till. Vanliga små lysdioder lyser utomordentligt bra redan vid 10 mA om det inte nödvändigtvis ska vara till just upplysning, utan mer indikering som jag gissar att det handlar om (eftersom att du väl använder en röd eller grön lysdiod). Så, jag rekommenderar dig att hålla dig till 10 mA istället.
Kasta om Ohms lag U=R*I -> R=U/I och stoppa in siffrorna -> 1,3/0,01 = 1,3*100 = 130 ohm.
Du kom fram till dryga 200 ohm ovan, vilket du förmodligen fått fram på ett något felaktigt sätt, men även det fungerar garanterat, lysdioden kommer att lysa, och detta högst sannolikt fullt tillräckligt för att den ska synas väl.
Och om du har flera parallellkopplade kretsar adderar du ihop strömmarna de drar.
Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.